Meteen naar de inhoud
Home ยป Workshop: Op zoek naar nieuwe perspectieven

Workshop: Op zoek naar nieuwe perspectieven

Je kunt vanuit veel verschillende perspectieven naar een plek, gebied of een landschap kijken. Een wijkagent let op andere dingen dan een stedenbouwkundige, een hardloper of winkelend publiek. Wanneer je een plek vooral in je vrijetijd bezoekt heeft die een andere betekenis dan wanneer je er een professionele taak hebt.

Al deze perspectieven zijn aanwezig in een stad, maar we zijn ons er niet altijd bewust van. Terwijl het juist in ons werk als ambtenaren zo belangrijk is om het perspectief van de ander te kennen en te begrijpen.


In deze workshop ga je aan de hand van een aantal opdrachten de stad in. Onderweg word je als deelnemer onderweg uitgedaagd om al je zintuigen te gebruiken en je oren, neus en ogen de kost te geven. Je gaat op zoek naar opvallende mensen, dingen en plekken. Op zoek naar het bijzondere, het ongeziene. Wat valt op als je zonder oordeel kijkt? Wat heeft het gebied te zeggen?

Deze workshop is ontwikkeld op verzoek van de Gemeente Almere in het kader van de Week van de Strategie maar kan ook op andere plekken worden ingezet. Heb je interesse? Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over!