Meteen naar de inhoud
Home ยป Drie handvatten van toekomstdenkers om elke storm te doorstaan

Drie handvatten van toekomstdenkers om elke storm te doorstaan

Maart 2020. De wereld komt door de corona crisis piepend en krakend tot stilstand. Van de een op de andere dag is werken op kantoor niet meer de norm. Bezoek aan een supermarkt wordt een uitje, maar wel in je eentje. De nachten zijn stil, de straten zijn leeg, de ziekenhuizen overvol. De premier houdt een toespraak over de nieuwe regels, we moeten vanaf nu anderhalve meter afstand houden, onze handen stuk wassen en zoveel mogelijk thuis blijven.

Eerder dit jaar werd aan Lector Designing the Future Tessa Cramer en mij gevraagd om in het kader van het 10-jarig jubileum van de opleiding International Lifestyle Studies de tijd te duiden. Geen makkelijke taak in een periode die zijn gelijke in de recente geschiedenis niet kent. Tessa en ik schreven een longraad in de vorm van een dialoog over onzekerheid, niet weten en traagheid.

Ik maakte er ook een visuele podcast bij: Traag-tijd, die je via deze link kunt bekijken. De pdf van de longread vind je hier. En hier vind je meer info over het online jubileum-event.