Meteen naar de inhoud
Home » Corona Chronicles: Afstand Dichterbij

Corona Chronicles: Afstand Dichterbij

Zijn we door de coronacrisis anders gaan denken over afstand? En is social distancing eigenlijk wel een passende term, als we ons nog steeds nabij kunnen voelen in tijden van fysieke afstand? Hoe vertrouwd voelen virtuele ontmoetingsruimtes? Welke simpele toepassingen zorgen voor contact op straat, terwijl we afstand houden? Hierover sprak Annemarth Idenburg, directeur van Trendbureau Overijssel met zes mensen die in hun werk dagelijks bezig zijn met vragen rond afstand, ruimte, hoe we de ruimte gebruiken en hoe we de ruimte inrichten.

Het leverde drie inspirerende gesprekken op over toegankelijkheid, verbondenheid en tijdelijkheid. Met prachtige beelden van het werk van onze gesprekspartners. Drie video’s van ongeveer een half uur, om echt even voor te gaan zitten. Een prima alternatief voor wie ‘talkshow-moe’ is.

In opdracht van Trendbureau Overijssel en in samenwerking met Tetem en Bureau Reid ontwikkelde Ontroerende zaken het programma voor deze serie gesprekken met de titel Afstand Dichterbij. Afstand Dichterbij is een onderdeel van de Corona Chronicles, een grotere verkenning naar effecten van corona en een zoektocht naar dat wat we mogelijk nog niet weten over een toekomst na de pandemie.

Aan dit project deden kunstenaars Cindy Moorman en ontwerpers Ester van de Wiel en Tereza Ruller (The Rodina) mee. Als beleidmakers schoven Moniek Otten (Het Oversticht), Gerrit Valkeman (Provincie overijssel) en Henk Snel (Gemeente Zwolle) aan.

Lees meer over Afstand Dichterbij op de website van Trendbureau Overijssel.