Meteen naar de inhoud
Home » BrabantKennis: hoe vergroot je het toekomstdenken in de organisatie?

BrabantKennis: hoe vergroot je het toekomstdenken in de organisatie?

Ik heb verschillende programma’s ontwikkeld en begeleid waarbij de vraag was om de kennis en vaardigheden op het gebied van toekomstverkennen te vergroten. Zo stelde BrabantKennis mij begin 2020 de vraag: “Wat hebben we als provinciale kennisinstelling nodig om toekomstdenken in onze verkenningen te verankeren?”

Ik ontwikkelde een programma met drie pijlers:  ontwikkeling van kennis en vaardigheden op het gebied van toekomstverkennen, ontwikkeling van een routekaart met een overzicht van fasen en mogelijke werkwijzen en uitkomsten van toekomstverkenning en het helpen verankeren van toekomstdenken in de lopende verkenningen. 

Bij BrabantKennis liep ik gedurende een periode van 9 maanden mee met de medewerkers. Ik gaf ik een aantal trainingen, ontwikkelde een routekaart die helpt bepalen welke methodieken voor toekomstverkennen je bij welke vraag kunt gebruiken en wat voor stappen daarbij horen. Ook leverde ik inspiratie aan het team op het gebied van vakliteratuur en andere bronnen en tenslotte las ik mee in de lopende verkenningen om ervoor te zorgen dat deze meer toekomstgericht werden.

Een van de verkenningen waar ik bij betrokken was is het project De Zeven Zonden van Brabant.